30 Αυγούστου 2010

5th International Biennale Ex Libris - "Il Bosco Stregato" 2010, Bosia-Italy




Εγκαινιάζεται την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, ηE 5th CONCORSO INTERNAZIONALE ΕXLIBRISTIKO E BREVI NOVELLE "Il Bosco Stregato", στην πόλη Bosia της Ιταλίας, με τη συμμετοχή του Αιτωλικιώτη Χαράκτη Μιχάλη Κότσαρη.
Η διοργάνωση ανήκει στην
ASSOCIAZIONE SOLSTIZIO D’ESTATE
FESTIVAL DEI SAPERI E DEI SAPORI ONLUS σε συνεργασία με το Ιταλικό Υπουργείο Πολιτισμού και υποστηρίζεται από τις Νομαρχίες του Piemonte και του Abruzzo, την Εταιρία Ιταλών Χαρακτών Ex Libris, την οργάνωση ITALIA ARTE, και την Associazione Italiana Musei della Stamba e della Carta.






Στις φωτογραφίες, η πρόσκληση της Έκθεσης και το χαρακτικό έργο - συμμετοχή του Μιχάλη Κότσαρη.

11 Αυγούστου 2010

Όψεις μιας πόλης, Ζωγραφική στον δρόμο, 100%


Oι παραπάνω φωτογραφίες δείχνουν την τυχαία εικόνα ενός αθέλητου - εντελώς τυχαίου - αποτελεσμάτος που θα έκανε έναν μοντέρνο εικαστικό που ασχολείται με την Urban Art και τις Εγκαταστάσεις σε ανοιχτούς χώρους, να εντυπωσιαστεί. Ο ανώνυμος εργάτης "φιλοτέχνησε" αυτήν την τόσο ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη εικόνα - έργο, στον Κεντρικό Δρόμο του Αιτωλικού. Τα υλικά του ένα: υγρή άσφαλτος στις άκρες του σκαμμένου οδοστρώματος για να κολλήσει η καινούρια πίσσα.
Ένα απίστευτο τρισδιάστο αποτέλεσμα που μέσα σε μισή ώρα είχε εξαφανιστεί...

Ή μαγεία του Street Painting και γενικότερα της Street Art, έγκειται στον εφήμερο χαρακτήρα της και η φθορά που επιφέρει ο χρόνος θα πρέπει να είναι η μοναδική αιτία της βαθμιαίας εξαφάνισης του καλλιτεχνικού αποτελέσματός της.


"Street painting, also commonly known as street art, is the activity of rendering artistic designs on pavement such as streets, sidewalks, and town squares with impermanent materials."

http://en.wikipedia.org/wiki/Street_painting

10 Αυγούστου 2010

Xρώματα παντού στην Κεντρική Πλατεία Αιτωλικού.



























Για δεύτερη χρονιά, η ζωγραφική στις επίπεδες επιφάνειες δημόσιου χώρου όπως οι πλατείες και οι δρόμοι, εξελίχθηκε στην πόλη του Αιτωλικού.


Φέτος χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από κάποιον φορέα αλλά με την υπομονή και το μεράκι του κύριου διοργανωτή Αποστόλη Μπλίκα, το συγκεκριμένο hapening στο πλακόστρωτο της πλατείας έδειξε σε όλους ότι αυτή η πόλη έχει δυνατότητες στον ευρύτερο τομέα του πολιτισμού και των τεχνών, όπως το απέδειξε με την Θεατρική Ομάδα του Π.Σ., την λειτουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης, των εικαστικών και χορευτικών τμημάτων και της χορωδίας του Π.Σ.


Οι πλάκες της πλατείας αφού καθαρίστηκαν και στοκαρίστηκαν το τελικό ζωγραφικό αποτέλεσμα ήταν αισθητά καλύτερο. Η θεματική των έργων είχε ποικιλία και κινήθηκε από αναπαραγωγές ζωγραφικών έργων γνωστών ζωγράφων (Ταμάρα Λεμπίτσκα, Νταβίντ), ζωγραφικές οφθαλμαπάτες (Illusions), καθώς και πρωτότυπες ζωγραφικές συνθέσεις.


Για κάποιους που αναρωτιόνταν άν θα σβηστούν τα έργα γρήγορα, να πούμε ότι η ζωγραφική στο δρόμο ανήκει στην εφήμερη τέχνη και εκεί βρίσκεται όλη η μαγεία της.
Πλήρης φωτογραφική αποτύπωση των έργων σε επόμενη ανάρτηση.