25 Μαρτίου 2008

ΘΕΑΤΡΟ
Δύο θεατρικά είναι στο φούρνο και... ψήνονται για να φαγωθούν το καλοκαίρι. Μια εξαιρετική ομάδα -έκπληξη υποκριτικής-, έχει συγκεντρωθεί, με τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου και ετοιμάζει την κωμωδία του Terry Gilliam (Brazil, 12 πίθηκοι κ.α.)-σκηνοθέτης, σεναριογράφος και βασικό στέλεχος της αγγλικής θεατρικής ομάδας monty pythons- (οι μεγαλύτεροι που αγαπάνε το εγγλέζικο θέατρο και κινηματογράφο, θα ξέρουν αυτόν και την ομάδα του) βγάλε τον υπουργό από τη πρίζα. Πολιτική διαχρονική σάτιρα, δολοπλοκίες των κρατούντων την εξουσία, μυστικές συμφωνίες, φιλόδοξες γυναίκες, υποψήφιοι πρωθυπουργοί, με θύμα όπως πάντα το λαό.

Λύκειο Αιτωλικού. Επανέρχεται με νέα φιλόδοξη προσπάθεια. Αριστοφάνης πάλι, Λυσιστράτη αυτή τη φορά. Η φίλη μου καθηγήτρια Μαρία Τσιρογιάννη, με απίστευτη όρεξη, ξαναμάζεψε τα παιδιά (της όπως τα λέει), και εδώ και 4 μήνες δουλεύουν τη κωμωδία. Πολύ κέφι, πολύ χορός, πολλά τραγούδια. Έχω την αίσθηση ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό και θα καμαρώσουμε την νεολαία μας στα καλύτερά της.

Και στις 2 παραστάσεις, τα σκηνικά είναι στη τελευταία φάση του σχεδιασμού, και σε λίγο θα ξεκινήσει η κατασκευή τους. Η σχεδίαση των (σας εξομολογούμαι καταπληκτικών) σκηνικών και η κατασκευή τους, είναι αφιλοκερδής εργασία του Μιχάλη Κότσαρη, της Gallery ergo 1998.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σ’ αγαπώ...και μου λύπης

Sunday, December 10, 2006
ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σ’ αγαπώ...και μου λύπης
(Ερωτικές επιστολές ανωνύμων)

Σκηνοθεσία: Κώστας Μπάρας
Τραγούδια: Θάνος Ανεστόπουλος (Διάφανα Κρίνα)
Παίζουν: Σοφία Κορώνη, Τατιάνα Πίττα, Κώστας Μπάρας
Έναρξη Παραστάσεων: 13 Δεκέμβρη 2006
Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη – Κυριακή (22:00)
Στο Booze Cooperativa, Kολοκοτρώνη

Σ’ αγαπώ αλλά δεν είσαι εδώ για να σου το πω και να στο δείξω.
Λείπεις,
μου λείπεις
και λυπάμαι που λείπεις
αλλά πρέπει,
οπωσδήποτε πρέπει
να στο πω
πόσο σ’ αγαπώ
και πόσο μου λείπεις.
Γι’ αυτό σου γράφω.
Ερωτικό γράμμα,
ραβασάκι,
μήνυμα.
Σου γράφω γράμμα και περιμένω γράμμα σου.

Λόγος ερωτικός. Λόγος γραμμένος. Πως τον μεταπλάθεις σε Λόγο θεατρικό; Πως να τον “μιλήσεις” σαν νά ‘ταν ακριβώς η στιγμή πριν τον γράψεις στο χαρτί; Ανάγκη και στοίχημα για μας.

Θα μπορούσε κανείς να μας καταλογίσει το “παράπτωμα” της λαθρανάγνωσης και ίσως να μην είχε και τόσο άδικο. Ανατρέξαμε στο πολύτιμο αρχείο του «Ε.Λ.Ι.Α.» (Ελληνικό Λογοτεχνικό Ιστορικό Αρχείο), καθώς και σε προσωπικές μας πηγές και επιλέξαμε να ζωντανέψουμε κάποια ερωτικά γράμματα υπαρκτών, μη επώνυμων προσώπων. Γράμματα που βέβαια γράφτηκαν για να διαβαστούν από ένα και μοναδικό Άλλο πρόσωπο, αλλά τα οποία αποτέλεσαν τελικά υλικό δουλειάς, τόσο χρήσιμο και καθοριστικό. Ήταν δώρο για μας και τους ευχαριστούμε.
Το Άλλο πρόσωπο λοιπόν. Η απουσία του άλλου, η επιθυμία για τον άλλον, η αναμονή, η νοσταλγία, η φαντασίωση...

Τη φράση «Σ’ αγαπώ...και μου λύπης», την είδαμε γραμμένη με σπρέι σ’ έναν τοίχο, πριν από χρόνια, στο Αιτωλικό.

«...και μου λύπης»!

Ανορθογραφία, λογοπαίγνιο, ή συνειρμός;

ΟΜΑΔΑ ΑΜΜΟΣ

e-mail: omada_ammos@yahoo.gr
www.sagapokaimoulypis.blogspot.com

Σχόλιο

Ανορθογραφία είναι μάλλον .Αλήθεια ποιος από εμάς το έγραψε αυτό ??



JIMSTOGIAN