28 Μαρτίου 2008

Ένα νέο κρασί γεννήθηκε: και το όνομα αυτού..."Αρακύνθιοs"


Λάδι, ψωμί, κρασί. Tρία πανάρχαια δώρα ζωήs... Η ιδιαίτερη αγάπη του συντοπίτη μαs Γιάννη Λουκά για την αμπελουργία, τον οδήγησαν σιγά σιγά στη δημιουργία ενόs δικού του ξεχωριστού κρασιού! Με προσωπική φροντίδα και μεράκι, ο "Αρακύνθιοs" οίνοs σε λίγο καιρό θα γεμίζει τα ποτήρια φίλων και γνωστών εμπλουτίζoνταs τη ντόπια οινοποιητική παράδοση... Στη φωτογραφία, η χειροποίητη ετικέτα-χαρακτικό ( έγχρωμη χαλκογραφία), έργο του Μ. Κότσαρη: "Μαζί μ' ένα γυαλιστερό σταφύλι
ωρίμασε η καρδιά μαs".
("Μελτέμι", Λίνα Κάσδαγλη)

4 σχόλια:

ναυαγός εν αιθρία είπε...

Γιάννη συγχαρητήρια για τη παραγωγή σου. Δοκιμάζοντας το θα βάλω το μεζέ και οι υπόλιποι φίλοι τη καλή παρέα. Ο Πλάτωνας στο Συμπόσιο νομοθετεί: Τα παιδιά να μη δοκιμάσουν (κρασί) καθόλου πριν γίνουν 18, μέχρι τα τριάντα να πίνουν με μέτρο και όταν φτάσουν σαράντα να πίνουν ΠΑΝΤΑ στο φαγητό, να επικαλούνται τους θεούς και μάλιστα να προσκαλούν και το Δίονυσο στη τελετή των γερόντων γιατί τους χάρισε το κρασί. Ανυπομονώ να το δοκιμάσω. Γρηγόρη η ετικέτα είναι καταπληκτική για να μη τη χαρακτηρίσω έκτακτη.

ναυαγός εν αιθρία είπε...

Από μη προσεκτική ανάγνωση που έκανα στο θέμα έδωσα το συγχαρητήρια για την ετικέτα του κρασιού στον Γρηγόρη, ενώ είναι έργο του Μιχάλη. Τα συγχαρητήρια λοιπόν φίλε μου Μιχάλη σε 'σένα

Γιώργος Γ. είπε...

Χαιρετίζω τον παραγωγό και πρώην γείτονα Γιάννη και συγκινημένος θυμάμαι κάποιες φορές που,διακριτικότατος όπως πάντα,άφηνε στην πόρτα του σπιτιού μου κρασί και τσάι του βουνού.Τα γεύτηκα και τα δύο όπως γευτηκα και την φιλία και την καλοσύνη τόσο του ίδιου όσο και του τόπου,στον οποίο ήρθα ξένος και έφυγα αφήνοντας πίσω μου κάτι από πατρίδα.Ανοιχτό ραντεβού λοιπόν για οινοποσία με "Αρακύνθιο" και όμορφα, αληθινά αγαπημένα πρόσωπα.
Μιχάλη το πράσινο φόντο της ετικέτας μοιάζει με πρασινισμένη γη απ'όπου φυτρώνει το αμπέλι,το τρυγάει ο Γιάννης κι απ' το στόμα μας καταλήγει στο αίμα, κατακόκκινο όπως το κόκκινο που επέλεξες για το γράφημα.Μήπως να αφήσουμε τις μπύρες και να το ρίξουμε στο κρασί??
τα φιλιά μου.

Ανώνυμος είπε...

einai o gyrismos sto krasi sfaira s'alejiptoto
esi agaphs belaki ma forao alefisfairo...